ma. mei 29th, 2023

Zoek je de beste nieuwe anime van 2023 om te bekijken? Je bent op de juiste plaats! Anime blijft wereldwijd groeien, met nieuwe en spannende series die elk jaar worden uitgebracht. In de eerste helft van 2023 hebben we al een fantastische line-up van anime series gezien die fans overal ter wereld boeien.

Of je nu een hardcore anime-liefhebber bent of een nieuwe kijker die op zoek is naar de meest populaire anime van 2023, deze blogpost is voor jou. We hebben een lijst samengesteld van de top 5 anime series van 2023 die je absoluut niet mag missen.

Elk van deze nieuwe animeseries biedt iets unieks, van betoverende animatie en complexe verhaallijnen tot onvergetelijke personages en hartverscheurende momenten. In dit overzicht van de beste nieuwe anime van 2023 duiken we in elk van deze shows, waarom ze zo geliefd zijn bij fans en waarom je ze aan je kijklijst zou moeten toevoegen.

Dus, ben je klaar om te ontdekken welke anime de anime-gemeenschap in 2023 heeft veroverd? Laten we dan beginnen met deze top 5 nieuwe anime van 2023!

#5 Mashle Muscles & Magic

In de wereld van anime heeft 2023 ons alweer een fantastische verrassing gegeven: Mashle Muscles & Magic. Deze nieuwe serie, die zich afspeelt in een wereld van magische krachten, stelt ons voor aan een bijzonder hoofdpersonage met buitengewone spierkracht en nul magische vaardigheden.

In de wereld van Mashle is het hebben van een onderscheidend merkteken op je gezicht een teken van magische capaciteiten. Degenen die niet in staat zijn om magie te beoefenen worden snel uitgeroeid om de magische integriteit van de samenleving te behouden. Echter, diep in een bos, vinden we Mash Burnedead, een ongewoon jongen met bovenmenselijke kracht, maar zonder magische capaciteiten. Hij leeft een rustig leven met zijn vader, ver weg van de maatschappij, waar hij zijn tijd besteedt aan het trainen van zijn spieren en het genieten van roomsoesjes.

Maar de rust van Mash wordt al snel verstoord wanneer de autoriteiten ontdekken dat hij geen magische krachten heeft. Ze geven hem een ultimatum: strijden om een “Divine Visionary” te worden, wat iedereen zou dwingen om hem te accepteren, of voor altijd worden vervolgd. Om zijn familie te beschermen, schrijft Mash zich in bij de prestigieuze Easton Magic Academy, een school die alleen de meest elite en begaafde studenten mogen bijwonen.

Nu staat Mash voor de uitdaging om zijn tekortkomingen als een niet-magisch wezen te overwinnen en de andere studenten te overtreffen, en dat met alleen zijn spieren.

Conclusie:

Met zijn unieke premise en boeiende personage is Mashle zeker een van de top nieuwe anime series van 2023 om in de gaten te houden. Vergeet deze krachtige serie niet toe te voegen aan je kijklijst!

#4 Vinland Saga – Season 2

Het is tijd om je klaar te maken voor nog een seizoen vol avontuur, strijd en emoties met Vinland Saga Seizoen 2. Dit vervolg op de razend populaire anime serie van 2023 biedt meer dan alleen epische vikingverhalen, het duikt dieper in de karakters en hun innerlijke strijd.

Na de dood van zijn vader en de vernietiging van zijn dorp door Engelse rovers, hoopt Einar op een vreedzaam leven met zijn familie op hun onlangs herbouwde boerderijen. Maar het lot heeft andere plannen: zijn dorp wordt opnieuw binnengevallen. Einar kijkt hulpeloos toe terwijl de plunderende Denen zijn land verbranden en zijn familie afslachten. Einar wordt gevangen genomen en als slaaf terug naar Denemarken gebracht.

Einar klampt zich vast aan de laatste woorden van zijn moeder om te overleven. Hij wordt gekocht door Ketil, een vriendelijke slaveneigenaar en landheer die belooft dat Einar zijn vrijheid kan terugkrijgen in ruil voor werk op het land. Al snel ontmoet Einar zijn nieuwe partner in landbouw – Thorfinn, een ontmoedigde en melancholische slaaf.

Terwijl Einar en Thorfinn samenwerken aan hun vrijheid, worden ze achtervolgd door zowel zonden uit het verleden als intriges van het heden. Maar ze gaan door, grijpend naar een sprankje hoop, verlossing en vrede in een wereld die niets anders is dan onrechtvaardig en onvergevingsgezind.

Conclusie:

Met zijn diepgaande personageontwikkeling en meeslepende plot is Vinland Saga Seizoen 2 absoluut een top anime serie van 2023 die je niet mag missen. Bereid je voor op een emotionele achtbaan in deze voortzetting van het meedogenloze vikingverhaal.

#3 [ENG] Heavenly Delusion // [JAP] Tengoku Daimakyou

Bereid je voor op een spannende en emotionele reis met Heavenly Delusion, ook bekend als Tengoku Daimakyou. Deze nieuwe anime van 2023, die conceptueel sterk lijkt op de hitserie The Promised Neverland, belooft een verhaal vol spanning, gevaar en ontdekking.

Vijftien jaar geleden trof een ramp de menselijke beschaving, waardoor gevaarlijke mensetende monsters nu de verwoeste landen doorkruisen en een existentiële bedreiging vormen voor de overlevenden. Temidden van deze chaos biedt een afgelegen faciliteit onderdak aan kinderen en voedt hen op in vrede. Echter, wanneer enkelen van hen ontdekken wat er zich voorbij de nauwe muren van hun kinderdagverblijf bevindt, groeit hun nieuwsgierigheid langzaam maar zeker.

In de buitenwereld bundelen de jonge overlevenden Maru en Kiruko hun krachten om een speciale plek genaamd Heaven te zoeken, elk om hun eigen redenen. Terwijl ze worstelen met de lasten en tragische geheimen uit het verleden, hopen ze antwoorden te vinden op de wreedheid die ze in hun leven en in de wereld hebben ervaren, die nog steeds in flarden ligt.

Conclusie:

Met zijn unieke premise, meeslepende plot en intrigerende personages, is Heavenly Delusion een must-see anime van 2023. Deze serie belooft een meeslepend verhaal vol avontuur, spanning en emotionele diepgang. Mis deze opvallende nieuwe anime release niet!

#2 [ENG] Demon Slayer // [JAP] Kimetsu No Yaiba
Season 3: The Swordsmith Village Arc.

Maak je klaar voor nog meer adembenemende animatie en hartverscheurende momenten in het derde seizoen van de razend populaire anime serie Demon Slayer, ook bekend als Kimetsu No Yaiba. Deze serie, bekend om zijn uitzonderlijk mooie animatiescènes, is terug voor een vervolg dat je niet wilt missen.

Tanjiro reist naar een dorp van zwaardsmeden en moet uitleggen hoe zijn zwaard zo ernstig beschadigd is geraakt aan Hotaru Haganezuka, de smid die het gemaakt heeft. Terwijl Tanjiro wacht tot zijn zwaard gerepareerd is, komen er vijanden dichterbij.

De Mist Hashira, Muichiro Tokito, neemt het op tegen de demonen, maar hij heeft wat hulp nodig van Tanjiro en Genya, een andere Demon Slayer. Het is al erg genoeg dat ze tegen twee hoger gerangschikte demonen moeten vechten, maar kunnen ze een vijand aan die zich kan opsplitsen in vier afzonderlijke lichamen en bijna onmiddellijk kan regenereren?

Conclusie:

Met zijn meeslepende verhaal en prachtige animatiescènes blijft Demon Slayer Seizoen 3 een van de top anime series van 2023. Deze serie belooft je op het puntje van je stoel te houden met nieuwe avonturen, vijanden en spannende gevechten. Zorg ervoor dat deze geweldige nieuwe release op je kijklijst staat!

#1 Hell’s Paradise

Duik in een wereld vol actie, mysterie en intense emoties met Hell’s Paradise, ook bekend als Jigokuraku. Hoewel deze anime nieuw is in 2023, zullen manga lezers deze titel zeker herkennen en waarderen. Met een intrigerend plot en diepgaande personageontwikkeling belooft deze serie zeker een hit te worden.

Gabimaru the Hollow, een ninja van het Iwagakure-village bekend om zijn koude en emotieloze houding, is in de val gelokt door zijn mede ninja’s en zit nu opgesloten met de doodstraf. Moe van het doden en verraad, wil hij sterven. Echter, geen enkele executiemethode werkt op hem, omdat Gabimaru, hoe apathisch hij ook lijkt, wel degelijk een reden heeft om te leven. Hij wil terugkeren naar zijn vrouw, die de reden was dat hij zachter werd en faalde als effectieve moordenaar. Daarom weigert hij te sterven.

Asaemon the Decapitator, een bekende beul, ziet dit en doet de ninja een voorstel. Ze wil dat Gabimaru deelneemt aan een expeditie naar een eiland ten zuiden van Japan op zoek naar het onsterfelijkheid elixer in ruil voor volledige gratie door het Shogun. Echter, dit is geen gewoon eiland: men gelooft dat het het Paradijs is.

Maar het eiland zit vol mysteries, en het verkennende team, bestaande uit diegenen die gemarkeerd zijn voor de dood, is misschien niet helemaal voorbereid om ze aan te kunnen.

Conclusie:

Hell’s Paradise combineert actie, mysterie en diepe emoties tot een meeslepend verhaal dat zeker zal aanslaan bij anime en manga liefhebbers. Mis deze boeiende nieuwe anime release van 2023 niet!

*BONUS* [JAP] Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo! //
[ENG] KONOSUBA -An Explosion on This Wonderful World!

Ben je een fan van de immens populaire Kono Suba serie? Dan hebben we goed nieuws voor je! 2023 brengt ons een gloednieuwe spin-off van deze geliefde serie, die zowel de oude als nieuwe fans zeker zal aanspreken.

Deze nieuwe spin-off draait om Megumin, een jonge en gepassioneerde tovenares uit het Crimson Demon Village. Megumin, bekend om haar voorliefde voor explosiemagie, een krachtige maar onpraktische spreuk, is een karakter dat je niet snel zal vergeten. Hoewel deze spreuk haar van alle mana berooft en haar de rest van de dag bewegingloos achterlaat, weigert ze enige andere vaardigheden te leren.

In deze spin-off volgen we Megumin en haar zelfbenoemde rivaal, Yunyun, terwijl ze hun avontuur voortzetten in de Red Prison, een prestigieuze academie voor Crimson Demon magiegebruikers. Deze setting biedt een dieper inzicht in de geheimen en geschiedenis van de Crimson Demon clan en belicht de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden.

Ondersteund door haar loyale familielid Chomusuke en haar schattige kleine zusje Komekko, is Megumin vastberaden om de grootste explosietovenaar aller tijden te worden!

Waarom Je Deze Anime Moet Zien:

Wat deze spin-off nog specialer maakt, is de typische Kono Suba humor die we allemaal kennen en waarderen. Bereid je voor op een lachwekkend avontuur dat de unieke Kono Suba-charme combineert met een verse, nieuwe kijk op het universum.

Koop deze Megumin T-Shirt of Totebag bij bol.com !

Conclusie:

Als een fantastische toevoeging aan de Kono Suba franchise, is deze spin-off absoluut onmisbaar voor alle fans. Het combineert het beste van het originele verhaal met nieuwe wendingen, en blijft trouw aan de humor die Kono Suba zo geliefd maakt. Zorg ervoor dat je deze top anime serie van 2023 niet mist!

Geef een reactie